Pentru a avea o podoabă de preț,părul trebuie îngrijit la timp și în funcție de caracteristicile sale fiziologice.În Grecia antică,fetele își închideau nuanța părului utilizînd coji de nucă verde măcerate îndelung în untdelemn de măsline. În același scop elegantele Romei foloseau miez de gutui și oțet tare. Um mileniu și jumătate mai tîrziu,la Veneția ,unde blondul-Tizian făcea furori,cochetele vremii își deschideau nuanța părului folosind miere de albine și sulf,tratament după care își expuneau cosițele la soare. Dar să ne coborîm cu picioarele pe pămînt,pentru că astăzi există numeroase feluri de vopsele de păr cu care se pot obține toate nuanțele dorite.
O nuanță mai intens arămie,cu refleze roșietice,se poate obține cu henne. Se fărîmițează cît mai mărunt planta, se amestecă cu puțină apă încălzită și se aplică pasta obținută,cît e caldă pe tot părul. Departe de a fi dăunător,acest procedeu chiar întărește rădăcina părului.
Dacă doriți să obțineți un blond-deschis,luminos, utilizați șofranul. Procedeul pe cît e de simplu pe atît se vădește a fi eficient. Introduceți 100g de șofran în jumătate litru de apă rece. Lăsați să se măcereze timp de 24 ore. Tamponați părul repetat și abundent cu acest lichid. Singurul dezavantaj al acestei rețete îl contitue faptul ca efectul nu este mult rezistent.
Dacă dimpotrivă doriți să dați părului o nuanță mai închisă, folosiți decoctul de coji de nucă verde. Adăugați în apa de clătit,după spălare,decoctul respectiv intenstifică reflexele părului castaniu.Pentru a obține o nuanță brună mai întunecată,aplicați-l pe păr direct,nediluat.
Nu vă hotărîți însă în pripă să vă schimbați nuanța părului. Ea trebuie să se armonizeze cu cea a tenului. De aceea păstrați-vă nuanța naturală,e cea mai frumoasă,e cea mai sexy și desigur vă avantajează.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu