miercuri, 12 martie 2014

Cartea-refugiul inimii

  Lectura ne permite să ne detașăm de cotidian, să evadăm în propriile idei și visuri. Cred ca e unica metodă de relaxare, pentru că reușim să ne regăsim de cele mai multe ori printre eroii scrierii. Vă prezint o listă a cărților citite și recomandate de mine, fiind însoțite de o scurtă descriere pentru a vă intriga spre cunoașterea ei și pătrunderea în esența acestora.

,,Lorelei " de Ionel Teodoreanu este un roman al unei iubiri profunde, al unui spațiu paradisiac dintre Lorelei și Catul Bogdan. Trupul și sufletul acestei eroine (Luli)sunt începutul unui mare cîntec, iar amorul din sufletul ei făcea ca mintea sa nu mai trimită nici o comandă sufletului. Iar ca să reușesc să vă conving spre lectura acestui minunat roman prezint un citat din operă: ,, De-ar fi fost să trec prin ierburi de șerpi ca să ajung la tine, cu tălpile goale aș fi călcat pe șuieratul morții mele,aducîndu-ți-o să-i închizi ochii ".












  ,,Miracolul" de Danielle Steel 
Furtuna secolului aduce laolaltă trei destine marcate de suferință:
 Jack Adams ,Maggie Dartman , Quinn Thompson.  Doar prietenia unică și specială dintre acești trei reușește să creeze un nou început pentru fiecare. Quinn și Maggie trăiesc o poveste de dragoste neașteptată, însă Quinn nu are dreptul la fericire, el trebuie sa-și ispășească greșelile trecutului. De ce? Sper că doriț să aflați singuri cum au evoluat aceste personaje și mai ales cel care s-a pornit într-o călătorie în jurul lumii!












  ,, Pactizînd cu diavolul" de Aureliu Busuioc este una dintre cărțile mele preferate, motivul fiind ,probabil, că regăsesc adevăruri istorice privite din același unghi ca și autorul.Destinul protagonistului Mihai Olteanu atîrnă pe un fir de ață, neștiind nimic despre familia sa și nevrînd să se dea de partea  dușmanului comunist. Sinceră să fiu nici nu găsesc cuvintele  potrivite pentru a descrie la justa valoare acest roman,pentru mine el are o valoare istorică incontestabilă datorită stilului scriitorului Busuioc,care taie literar fiecare lider și regim aflat pe tărîmul nostru, iar nimeni dintre noi nu va reuși să facă pact cu diavolul în speranța că vor rămîne îngeri.









,,Lătrînd la lună " de Aureliu Busuioc pentru mine este un roman de suflet. O autobiografie a scriitorului ,ce a avut îndrăzneala să se critice sever din ochii unui cîine. Și credeți-mă acest cîine este unul neobișnuit, vă îndemn spre citire pentru a afla oare cum vă va critica cîînele vostru?











O!!! ,,Și a fost noapte..." de Aureliu Busuioc este o nebunie totala( în sensul bun al cuvîntului), citești, citești și tot citești aștepți parcă ceva iar ultima frază reușește să treacă ca un curent prin cititor,ca un fior, precum o secundă de extaz. Wener și Lența doi îndăgostiți ce reușesc să depășească toate frontierile regimului existent atunci așteaptă să-i descoperiți,mai ales pentru faptul că la 84 de ani să scrii un roman de dragoste pentru Busuioc a fost o adevărată provocare.













Drama ,,Păsărie tinereții noastre" de Ion Druță trezește întru noi acele valori perene care le-am moștenit de la bunici. Diferența dintre Mătușa Ruța și Pavel Rusu sau cocostîrc și ciocîrlie ne cheamă să rămînem fideli tradițiilor supreme ,iar eu vă chem să evadați în trecutul înfloritor străbunilor pentru a înțelege de unde ni se trag sevele și spre ce tindem.





                                         Lectura plăcută!!!



                                                               Cu dragoste,Mihaela! 





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu