luni, 21 aprilie 2014

Despre a putea, a vrea și a trebui

   Suntem oameni. Din păcate, așa e firea noastră care ține de menire: Om de om are nevoie. Am ajuns poate în pragul unei Apocalipse, dar aroganța, invidia și fiara din noi toate se năpustesc după fiecare os aruncat de altul.

A vrea

Da!!! Vreau!!! Da știu și tu vrei multe și de toate! Mai ales cînd privești curios pozele de pe Instagram sau facebook a unor fițe-mașini care reușesc să fie prezenți la toate tusofșile.( în română ar fi distracții)
Poate cineva crede că insigna de la unul dintre cele mai faimoase cluburi le oferă coroana respectului și a demnității???Hmmm...sau poate.
Sunt oameni care visul lor constă în a avea toate cărțile din lume în biblioteca lor, alții vor sa colindeze toate cluburile...aaa ..da! și mai e o categorie, oameni care pur și simplu nu doresc nimic, nu știu cine sunt și nici spre ce aspiră.


A putea

Totul e realtiv și posibil. Dar oare e real să obții un premiu sau un post de muncă în Moldova cînd deja cineva a avut grijă să plătească cît 10 salarii visate de tine fotoliul pentru ficuliță sau fecior. Oare e posibil ca moldoveanul să înțeleagă unde e alb și unde e negru din simplu motiv că în joc e pîinea lui?Nu! Clar!
Posibil e să iubești, să gîndești, să citești și apropo!...în tăcere pentru că ai putea deranja cu spiritul tău demodat "lumea normală "


A trebui

Am dormit prea mult. Trebuie sa ne trezim din hipnoza. Haideți ,scumpilor, luați încet o carte de pe raft o ștergem de praf pentru că ,desigur, nu ai umblat pe acolo de bună vreme. O deschizi ( e la fel ca și cu portmoneul, nu e complicat, nu te speria) și începi să citești. Mda. ..desigur poți din păcate să pierzi tusofca că posibil să-ți fure mult timp, dar în schimb cînd cineva te întreabă care e ultima carte citită nu mai spui ,,Capra cu trei iezi" !

Lectură plăcută!!!

Curaj!!!vreau să poți pentru că trebuie!!!!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu